رعايت نكات اين نحوه توليد رايحه:

رعايت نكات اين نحوه توليد رايحه:

عطر زنانه خوشبو
بهتر ميباشد ظرفي كه براي جوشاندن گياه در آب به كارگيري ميكنيد پيركس باشد.
زيرا اين ظروف واكنشي نسبت به تركيبات معطر گياه نشان نداده و آن‌ها را تغيير تحول نمي دهند.
ظروف استيل و آلومينيوم هم در سكو بعدي قرار دارا‌هستند.
سيني شما بايستي تماما سرد باشد.
واحد سنجش گلي كه شما براي ايجاد عطرتان نياز داريد بستگي به جور آن داراست.
چنانچه مي‌خواهيد اسانس اسطوخودوس بگيريد ۷۵ تا ۸۰ گرم گل آن كافي ميباشد
البته بسته به حجم گل ترازو آن ميتواند كمتر يا اين كه اضافه شود.
حداكثر واحد سنجش متناسب با ۵۰۰ سي سي آب، ۱۰۰ گرم گل ميباشد.
ظروفي كه براي محافظت اسانس استعمال ميكنيد مي بايست تيره باشند و در معرض روشنايي آفتاب قرار نگيرند.
زيرا هنگامي اسانس ها در معرض فروغ قرار مي‌گيرند تند و بدبو ميگردند.
عمليات خيساندن

اردمي
دو‌مين طريق خيساندن در روغن هاي جاذب «Enfleurage» اسم داراست
و براي تهيه و تنظيم اسانس گل هايي زيرا ياس، ياس امين الدوله، اقاقياي بنفش (گليسين)، نرگس، ياسمن و مريم كاربرد دارااست
زيرا تركيبات معطر اين گل ها به دماي بالا حساس و اسانسي شان ذيل ميباشد.
در واقع اين نحوه، طريق سنتي و اما گران‌قيمت تهيه و تنظيم رايحه در دنياست زيرا نياز به زحمت و دوره متعددي داراست.
ولي در عين هم اكنون روشي ميباشد كه با استعمال از آن در منزل هم مي‌توانيد رايحه خودتان را ساخت نمائيد.

مواد لازم:
گل جديد گياه: به ترازو لازم
روغن جاذب و بي عطر مانند پارافين مايع، روغن كنجد و روغن زيتون بي عطر: به معيار لازم
پياله پيركس مستطيل صورت: يكي
الكل اتانول: به معيار لازم
روش تهيه و تنظيم:
شما براي تهيه و تنظيم بو به‌اين نحوه مي‌توانيد از ظروف پيركس مستطيلي شكلي كه براي تهيه و تنظيم لازانيا يا اين كه سوفله ها به عمل ميروند به كارگيري فرمائيد.
حال در كاسه تان به عمق يك سانتي متر روغن بريزيد و گل ها را تروتميز روي آن بچينيد.
تا جايي كه روي روغن به طور كامل پوشانده گرديده و كاسه آكنده‌از گل شود.
هر ۱۲ تا ۲۴ ساعت بايستي گل ها و روغن را هم بزنيد.
پس از ۴۸ ساعت هم گل ها را از باطن روغن برداريد و روغن روي آنان را به نيكي بگيريد و جداگانه فرمائيد.
روغن را درون پياله برگردانيد.
آنگاه گل هاي جديد را به به عبارتي روغن درون بيشتر فرمائيد و به عبارتي روند را طي فرمائيد.
۲ تا ۳ نوبت مي بايست اين فعاليت را انجام دهيد تا روغنِ باطن پياله از تركيبات رايحه اشباع شود.
درحال حاضر نوبت عمليات استخراج تركيبات عطري ميباشد؛ يعني بايستي روي روغن الكل بريزيد.
اندازه الكل گشوده هم به واحد سنجش روغن بستگي داراست؛
به عنوان مثال براي ۱۰۰ سي سي روغن اشباع گرديده، ۲۰ تا ۳۰ سي سي اتانول نياز داريد.
بعداز ريختن الكل، آن را عده فرماييد و اذن دهيد الكل بپرد.
ديگر عطرتان مهيا گرديده و مي‌توانيد آن را در كاسه مطلوب ريخته و به كارگيري فرماييد.
نكته هايي در رابطه رايحه و عطرسازي
براي ايجاد بو در منزل اوليه بايستي يه خرده از گياهان خوشبو آشنايي داشته باشيد
و بدانيد تركيبات معطر آن ها سنگين ميباشد يا اين كه سبك؛
براي مثال در شرايطي كه تركيبات آن سبك باشد و عمليات اسانس گيري دو ساعت ارتفاع بكشد، اسانس تهيه و تنظيم گرديده در نيم ساعت نخستين مناسب خيس ميباشد.
نكته ديگر اين ميباشد كه هر بو مي بايست سه نوت داشته باشد.
نوت آغازين، نوت مياني و نوت آخرين
عطري مناسب ميباشد كه در زمان دوره يك كيفيت داشته باشد.
مراد از نوت به عبارتي بو آن ميباشد.
به عنوان مثال بو مناسب در نوت مياني اش يعني نسبتاً يك روز بعداز استعمال، مي بايست به عبارتي بو نوت آغازين و توشه نخستين را داشته باشد.
ممكن ميباشد به مرور بوي آن كمتر شود ولي نبايد عوض شده باشد
در عطرهاي صنعتي اين نوت ها پباده سازي ميشوند زيرا تركيبات عطرها يكنواخت نيستند.
ولي پباده سازي نوت فعاليت طاقت فرسا، پيچيده و بسيار ظريفي ميباشد كه فراگيري داده ميگردد
و تعداد يه خرده از دانشجوها اين حرفه در مكتب معتبري مثل مكتب عطرسازي ژيودان سوييس مي‌توانند هر سال در‌اين بخش به تخصص برسند

شايد تهيه و تنظيم رايحه در منزل يه خرده مشقت بار باشد
ولي اين عمل براي افرادي كه به بو عشق و علاقه دارا هستند
و نگاه مختص تري به آن دارا هستند، يك ابتدا ميباشد.
با چند دفعه آزمون كردن اين عمل در منزل ميتوانيد آن را ادامه دهيد.
براي برداشتن او‌لين گام ها مطالعه كتاب «اصول و راه‌هاي عطرسازي، جلد نخستين و دوم» امداد تان مي نمايد.
اين كتاب دو جلدي به وسيله رابرت آر. كالكين از عطرسازان پهناور عالم نوشته و بوسيله آقاي شريف عطار در كشور‌ايران ترجمه شده‌است.
كتابي كه در مكتب عطرسازي ژيودان سوييس درس دادن مي‌شود و ميتواند به شما ياري دهد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.