گلسرخ:مهمترين گياه عطر زنانه خوشبو در دربين گياهان معطر سواي شك گل سرخ است كه تاريخچه خاصي براي خود دارااست . تنها سه صدم درصد از حجم گل سرخ به رايحه تبديل مي شود و مادهاي زياد گرانبها مي باشد كه در 75 درصد از عطرهاي كيفيت بالا قضيه استفاده قرار ميگيرد .
چوبصندل:پودر اين چوب با فرايند تقطير به روغني تبديل مي گردد كه در عطرسازي كاربرد زيادي داراست زيرا عطري به ياد ماندني و خوشبو هست . اگر چه درخت چوب صندل فراوان كمياب مي باشد البته اين ماده در نيمي از عطرهاي امروزي استعمال ميگردد .
گلمريم:بوي اين گل حسي نظير قدم زدن در يك بعدازظهر در باغي لبريز از گل را دارااست . هرچند از از 1200 كيلوگرم اين گل فقط 200 گرم عصاره به دست مي آيد البته اين ماده در بيست درصد از عطرهاي امروزي به كارگيري ميگردد .
وانيل:
اين ماده خوشبو از ميوه نوعي گل اركيده كه در آمريكاي مركزي و جنوبي ميرويد به دست ميآيد . وانيل بويي شيرين و تند داراست كه شعف آفرين و براي تمامي دلپذير ميباشد . 25 درصد از عطرهاي مدرن رايحه وانيل را در خويش دارند .
خسخس:روغن خس خس از ريشههاي نوعي گياه كه در آسياي جنوب شرقي مي رويد به دست مي آيد . اين گياه بويي مشابه به بوي زمين و گل بنفشه و زنبق دارااست كه استمرار و مخلوط پذيري بالايي هم دارد و در 36 درصد از عطرهاي امروزي قضيه به كارگيري قرار گرفته ميباشد .
گلبنفشه:در عطرسازي دو نوع گل بنفشه وجود دارد، دسته ويكتوريا كه بوي بهتري دارااست و دسته پارما كه زودتر رويش مي كند . عطر بنفشه از گلبرگ و برگ گياه استخراج ميشود كه قيمت بالايي دارااست و عمده دسته تصنعي آن قضيه استعمال قرار مي گيرد .
صمغ لادن: اين صمغ از ريشه و پياز نوعي گل لادن به دست ميآيد كه در خاورميانه مي رويد . اين صمغ بويي مشابه به بوي عنبر دارااست كه به نيكي با رايحههاي ديگر تركيب ميشود و در 33 درصد از عطرهاي مدرن زمينه استفاده قرار مي گيرد .
اسطوخودوس: اسطوخودوس يا لوندر ممكن است در دربين گياهان معطر معروفترين و پركاربردترين آنها باشد كه از مدت يونان و روم باستان موضوع به كارگيري بوده هست . زمينهاي گستردهاي در فرانسه و انگلستان پايين كشت اين گياه قرار دارا هستند و از هر جريب زمين حدود هفت كيلوگرم روغن اسطوخودوس به دست ميايد .
ليمو: روغن پوست ليمو هم نظير مركبات ديگر در توليد بو زمينه استعمال قرار مي گيرد و از هر هزار عدد ليمو ميتوان حدود نيم كيلو روغن ليمو استخراج كرد . اين ماده در ايجاد عطرهاي كيفيت بالا و لوكس كاربرد داراست كه بويي دلپذير و شاد از خويش متصاعد مي نمايد .
بهارنارنج: شكوفههاي درخت نارنج (كه در قرن دوازدهم از سرزمينهاي اسلامي وارد اروپا شد) به افتخار شاهزاده ايتاليا "نرولي" نامگذاري شد .بوي اين شكوفهها تند و شيرين ميباشند و بوي گلها را در خويش دارند كه در 12 درصد از عطرهاي امروزي مسئله به كارگيري قرار ميگيرد
- شنبه ۱۹ بهمن ۹۸ | ۱۴:۰۴
- ۱۱۴ بازديد
- ۰ نظر